RSS FeedНовини

  • Поделиться в VK
  • Поделиться в Facebook
  • Поделиться в Google+
  • Поделиться в Twitter
  • Количество просмотров 1110

3 квітня 2015 року

Конференції «Художні феномени в історії світової літератури: перехід мови в письменництво»

Конференції «Художні феномени в історії світової літератури: перехід мови в письменництво»

У фокусі літературознавство, методика викладання мови.


У Каразінському університеті відбулося відкриття I Міжнародної наукової конференції «Художні феномени в історії світової літератури: перехід мови в письменництво», що об’єднала науковців України та світу. Ініціатором заходу виступила кафедра романської філології і перекладу та секція китайської філології і перекладу кафедри німецької філології і перекладу факультету іноземних мов Харківського національного університету імені В. Н. Каразіна.

Із побажанням наснаги та плідних результатів конференції, виступив проректор, академік Микола Азарєнков, наголосивши на давньому зв’язку в університеті природничих та гуманітарних наук, а також відзначивши, що завдяки володінню іноземними мовами учені змогли публікуватися за кордоном, результати їхніх досліджень стали відомі усьому світові.

«Сьогоднішній захід — це простір для дискусій, обміну думками, науковими дослідженнями. Географія доповідей нашої конференції надзвичайно широка: ми отримали матеріали не лише з різних міст України, але й з Білорусі, Бразилії, Іспанії, Мексики, Франції, Чорногорії», — зазначила декан факультету іноземних мов Валентина Пасинок.

Конференція триватиме протягом двох днів, під час яких науковці обговорюватимуть низку актуальних питань у сфері літературознавства, методики викладання мови. Зокрема, головним завданням наукового заходу є осмислення актуальності кожної літературної доби у мистецькій практиці та їх інтерпретація у літературознавстві й лінгвістиці на початку ХХІ століття.

Матеріал з www.univer.kharkov.ua


Фотозвіт з заходу: