RSS FeedНовини

  • Поделиться в VK
  • Поделиться в Facebook
  • Поделиться в Google+
  • Поделиться в Twitter
  • Количество просмотров 1248

5 лютого 2016 року

Конференція з міжнародною участю «Каразінські читання: Людина. Мова. Комунікація»

Конференція з міжнародною участю «Каразінські читання: Людина. Мова. Комунікація»

Науковий захід з проблем мовної репрезентації, комунікації та методики викладання


5 лютого 2016 року на факультеті іноземних мов відбулася ХV Наукова конференція з міжнародною участю «Каразінські читання: Людина. Мова. Комунікація», що об’єднала понад 170 дослідників з Гамельна (Німеччина), Дніпропетровська, Донецька, Запоріжжя, Івано-Франківська, Києва, Кременчука, Львова, Миколаєва, Одеси, Олексіївки (Російська Федерація), Полтави, Сумів, Ужгорода та Харкова.

З вітальним словом до учасників конференції звернулася заступник декана факультету іноземних мов з навчальної роботи, доцент Поліна Тимофіївна Гусєва: «Ця конференція давно стала традиційною для факультету іноземних мов. Її почали проводити ще у середині минулого століття. Участь у такому заході надихає на подальшу працю та надає наукові поштовхи для нових досліджень. І сьогодні мені хочеться побажати учасникам цього наукового заходу натхнення, вдалої роботи та успіхів у подальших дослідженнях».

На пленарному засіданні пролунали наукові доповіді провідних науковців факультету. Подальша робота конференції проходила в рамках 8 наукових секцій за такими напрямками: англійська мова в сучасному комунікативному просторі, мовні універсалії; перекладознавство, лінгвокомпаративістика, етнолінгвістика; концепт та його мовна репрезентація; параметри, стратегії і тактики дискурсу, прагматика дискурсу; дискурс і текст; текст та інтертекст (до 120-річчя від народження М. М. Бахтіна); сучасні підходи до викладання іноземної мови; професійна підготовка майбутніх філологів і перекладачів, навчання іноземної мови в немовних вищих навчальних закладах.

Програма заходу (PDF, 380 Кб)

Тези доповідей (PDF, 25,8 Мb)


Фотозвіт з заходу: