RSS FeedНовини

  • Поделиться в VK
  • Поделиться в Facebook
  • Поделиться в Google+
  • Поделиться в Twitter
  • Количество просмотров 905

21 квітня 2016 року

Конференція «Каразінські читання: Іноземна філологія. Пошук молодих»

Конференція «Каразінські читання: Іноземна філологія. Пошук молодих»

Обговорювалися дослідження системи мови, основні принципи та труднощі перекладу, переклад жанрових текстів, проблеми дискурсу, стилістики та лінгвістики тексту.


15 квітня 2016 року у Каразінському університеті з ініціативи факультету іноземних мов відбулася Міжнародна студентська конференція «Каразінські читання: Іноземна філологія. Пошук молодих».

З вітальним словом до присутніх звернувся заступник декана з навчально-виховної роботи Сергій Мащенко: «Наші студенти і їхні керівники докладають значних зусиль, щоб наука на нашому факультеті якнайкраще розвивалася, це один з наших пріоритетів».

Голова Студентського наукового товариства факультету Світлана Тарасова відзначила, що конференція є маленьким ювілеєм, залучення студентства до наукової діяльності в університеті стає доброю традицією, розширюється тематика, географія знайомств. Голова Студентського наукового товариства університету Богдан Дикань побажав учасникам здобути досвід наукової роботи, академічного спілкування, знайти однодумців.

У ході пленарного засідання науковці виступили із доповідями, присвяченими явищу політичної коректності у сучасній франкофонії, жанру англомовної літератури «чикліт» та особливостям його перекладу українською мовою, дорослим проблемам дитячої літератури у дзеркалі перекладу, мнемотехніці та використанню її методів у процесі вивчення та навчання іноземній мові, особливостям перекладу власних імен в китайській мові тощо.

Робота конференції продовжилася на секційних засіданнях, де обговорювалися дослідження системи мови, основні принципи та труднощі перекладу, переклад жанрових текстів, проблеми дискурсу, стилістики та лінгвістики тексту, література зарубіжних країн, методичні засади викладання iноземних мов.

Матеріал з univer.kharkov.ua