RSS FeedНовини

  • Поделиться в VK
  • Поделиться в Facebook
  • Поделиться в Google+
  • Поделиться в Twitter
  • Количество просмотров 908

14 жовтня 2016 року

З Днем захисника України!

З Днем захисника України!

Вітаємо зі святом та бажаємо мирного неба!


14 жовтня відзначається День захисника України — державне свято, покликане вшанувати мужність та героїзм захисників незалежності та територіальної цілісності України, сприяти зміцненню патріотичного духу суспільства. Вперше урочисті заходи на честь захисників рідної землі відбулися у 2015 році під гаслом «Сила нескорених».

Слід зазначити, що дата обрана не випадково — 14 жовтня, на свято Покрови Пресвятої Богородиці, яке в українській традиції завжди тісно пов’язувалося з ідеями захисту від ворогів, відзначається також День українського козацтва. Козаки вважали Богородицю своєю покровителькою, головною церквою Запорізької Січі була саме Покровська церква. Українське козацтво справило значний вплив на формування української державності, ставши символом мужності, честі, людської і національної гідності, боротьби за свободу і незалежність.

Спадкоємцями козацьких традицій є сучасні захисники України, які присвятили своє життя служінню українському народу, захисту Батьківщини, що вимагає сміливості, честі, відваги, самопожертви та самовіддачі.

Вітаємо зі святом та бажаємо мирного неба!

Матеріал з univer.kharkov.ua