RSS FeedНовини

  • Поделиться в VK
  • Поделиться в Facebook
  • Поделиться в Google+
  • Поделиться в Twitter
  • Количество просмотров 1133

2 березня 2017 року

Методичний семінар "Lerneraktivierung als eines der wichtigsten Prinzipien des modernen DaF-Unterrichts"

Методичний семінар "Lerneraktivierung als eines der wichtigsten Prinzipien des modernen DaF-Unterrichts"

Доповідач — доцент Світлана Іванівна Сотникова.


Семінар «Активізація навчальної діяльності учнів і студентів як один з головних принципів навчання німецької мови на сучасному етапі».

22 лютого 2017 року на факультеті іноземних мов відбувся методичний семінар "Lerneraktivierung als eines der wichtigsten Prinzipien des modernen DaF-Unterrichts" ("Активізація навчальної діяльності учнів та студентів як один з головних принципів навчання німецької мови на сучасному етапі") для викладачів та вчителів німецької мови.

Семінар провела доцент кафедри німецької філології та перекладу Світлана Іванівна Сотникова, яка ознайомила присутніх з основними принципами навчання німецької мови як іноземної, а також з деякими прийомами та формами роботи, що реалізують принцип активізації навчально-пізнавальної діяльності. Учасники семінару мали змогу ознайомитися та випробувати цей принцип на конкретних прикладах з практики викладання при роботі над граматичним, лексичним, а також лекційним матеріалом, з розвитку навичок читання та аудіювання із залученням роботи в парах та групах, де застосовуються такі види вправ як „Artikel-Gymnastik“, „Gesprächsbingo“, „Autogrammjagd“, „Klassenspaziergang mit Wimmelkarten“, „Bilddiktat“, „Stationenlernen“ та ін. Метою використання таких форм та прийомів є створення сприятливих умов для розвитку навчально-пізнавального інтересу та підвищення мотивації учнів та студентів до навчання і залучення їх таким чином до активної співпраці на заняттях з німецької мови та активізації самостійної роботи. Семінар проводився німецькою мовою.

Відеозапис семінару:

Переглянути доповіді з інших методичних семінарів факультету всі охочі можуть у бібліотеці факультету на каналі YouTube у плейлістах «Методичний семінар факультету іноземних мов» та «Методичні семінари іноземними мовами».