RSS FeedНовини

  • Поделиться в VK
  • Поделиться в Facebook
  • Поделиться в Google+
  • Поделиться в Twitter
  • Количество просмотров 1199

9 квітня 2017 року

Міжнародна конференція «Художні феномени в історії світової літератури»

Міжнародна конференція «Художні феномени в історії світової літератури»

Презентація міжнародного наукового електронного журналу "Accents and Paradoxes of Modern Philology".


7 квітня 2017 року за ініціативи кафедри романської філології та перекладу на факультеті іноземних мов пройшла Міжнародна наукова конференція «Художні феномени в історії світової літератури перехід мови в письменство ("Екоцентризм: культура і природа")», що об'єднала близько 100 вчених з понад 40 університетів світу: Італії, Канади, Литви, Словаччини, України, Франції.

З вітальним словом до учасників та гостей конференції звернулися декан факультету Валентина Григорівна Пасинок та завідувач кафедри романської філології та перекладу Світлана Костянтинівна Криворучко, які побажали всім творчих успіхів та плідної дискусії. У межах роботи конференції було презентовано новий електронний міжнародний журнал "Accents and Paradoxes of Modern Philology", який виходитиме англійською мовою. Головна мета журналу — поділитися сприйняттям різнонаціональних літератур світу в літературознавчій, перекладознавчій та лінгвістичній перспективах.

Термін "екокритика" вперше застосували наприкінці 1970-х років у США, а пізніше, у 1990-х, у Великобританії виник термін "екологіка". У межах екокритичного підходу вчені конференції розглянули поняття концептуальності етичної відповідальності, зростання, рівноваги, дисбалансу, біоритмів потоків, біоенергії, гармонії, трансцендентності, прозорості в поетиці літературних творів.

Програма (PDF, 408 Kb) конференції передбачала пленарне та секційні засідання, екскурсію до Музею історії університету, відвідання театральної вистави та екскурсію містом.


Фотозвіт з заходу: