RSS FeedНовини

  • Поделиться в VK
  • Поделиться в Facebook
  • Поделиться в Google+
  • Поделиться в Twitter
  • Количество просмотров 984

23 жовтня 2017 року

Міжнародний круглий стіл «Італійська мова та кіно, італійська мова в кіно»

Міжнародний круглий стіл «Італійська мова та кіно, італійська мова в кіно»

Презентовано аналіз італійських реалій у кінематографі пострадянських країн.


20 жовтня 2017 року в Каразінському університеті під патронатом Президента Італії відбувся міжнародний круглий стіл «Італійська мова та кіно, італійська мова в кіно», присвячений XVII Тижню італійської мови у світі.

Доцент кафедри романської філології та перекладу факультету іноземних мов Сімона Меркантіні виступила з доповіддю «Поговоримо з кіно — уроки італійської фонетики», що присвячена важливості тренувальних вправ з артикуляції під час вивчення італійської мови. Спікер продемонструвала присутнім метод прослуховування та повторення діалогу з фільму «Піноккіо».

Про італійську мову в кіно розповів професор італійської лінгвістики Університету імені Габріеле д’Аннунціо міст К’єті та Пескара (Італія) Антоніо Сорелла, який наголосив, що в кінофільмах першої половини ХХ століття використовувалася штучна мова, тому згодом було введено римський діалект із метою реалістичного зображення дійсності, наближення кіно до реального життя через використання живої мови.

Аналізуючи роман сучасного італійського письменника Паоло Джордано «Самотність простих чисел», професор, завідувач кафедри романської філології та перекладу факультету іноземних мов Світлана Криворучко зазначила: «У творі поєднуються науковість і художність, психологізм і техніцизм, відроджується комунікація з читачем, автор винаходить творчу реальність через математичний світогляд головного героя, самотність якого доводиться математичними правилами та домінує в характері й долі».

Також у межах заходу було обговорено стереотипи, які склалися щодо італійської мови, зокрема перекладач, викладач Українсько-Італійського академічного центру університету Олександра Роговська презентувала детальний аналіз італійських реалій у кінематографі пострадянських країн.

Матеріал з univer.kharkov.ua