RSS FeedНовини

  • Поделиться в VK
  • Поделиться в Facebook
  • Поделиться в Google+
  • Поделиться в Twitter
  • Количество просмотров 1913

1 квітня 2019 року

Відбулася Всеукраїнська науково-практична конференція з міжнародною участю "Питання Сходознавства в Україні"

Відбулася Всеукраїнська науково-практична конференція з міжнародною участю "Питання Сходознавства в Україні"

Щиро вдячні всім учасникам і організаторам!

28 березня 2019 року на кафедрі східних мов ХНУ імені В.Н. Каразіна разом з Педагогічним університетом Сковороди відбулася Всеукраїнська науково-практична конференція з міжнародною участю "Питання Сходознавства в Україні".

Заявлено 167 учасників, які подали до друку тези доповідей, безпосередню участь прийняли 120 представників 8 вузів України та вчені із закордону (КНР, Королівство Марокко, Туреччина).

Пленарне засідання відкрили заступник декана факультету Віротченко С.А. і директор інституту Конфуція з китайської сторони Дін Шивен. Виступи основної частини були присвячені актуальним питанням лінгвистичних і літературознавчих досліджень.

Професор факультету літератури і гуманітарних наук Университету Султана Мулай Сулаймана (м. Бені Меллал. Королівство Марокко) Беллашхаб Мохаммед виступив із доповіддю щодо основ сходознавчого дискурсу.

Доцент кафедри арабської мови і літератури, факультету літератури і гуманітарних наук Університету Султана Мулай Сулаймана (м. Бені Меллал. Королівство Марокко) Маграві Лахбіб роз’яснив своє бачення щодо орієнталізму, діалогу культур та питання про концепції.

Окраса кафедри східних мов та міжкультурної комунікації ХНУ імені В.Н.Каразіна, ст. викладач Обихвіст Марія Сергіївна висвітлила свої дослідження щодо щоденникової прози тайванської письменниці Сань Мао у контексті ґендерних студій.

Шановний викладач арабської мови кафедри східних мов та міжкультурної комунікації ХНУ імені В.Н. Каразіна Ахмад Гарібо Гарібо розповів про наукові здобутки вищої освіти в арабському світі.

З історичної тематики на пленарному засіданні виступили кандидат історичних наук, доцент кафедри історії стародавнього світу та середніх віків ХНУ імені В.Н. Каразіна Домановський Андрій Миколайович та кандидат історичних наук, доцент кафедри всесвітньої історії ХНПУ імені Г.С. Сковороди Ямпольська Лариса Миколаївна. Вони повідали учасникам питання долі Візантійців після Візантії, збереження ромейської ідентичності в Османській імперії та про особистість Мустафи Барзані у партикулярному та інтегральному вимірі курдського національного руху.

Робота секцій відбувалася за наступними напрямками: на базі кафедри східних мов і міжкультурної комунікації ХНУ ім. В.Н.Каразіна: Лінгвістика, перекладознавство та літературознавство країн Сходу; Філософія та культура країн Сходу ; на базі кафедри східних мов ХНПУ імені Г.С. Сковороди: Освіта та виховання у країнах Сходу; Методика викладання сходознавчих дисциплін; на базі кафедри всесвітньої історії ХНПУ імені Г.С. Сковороди: Історія Сходу: проблеми теорії та практики; Економіка, політика, соціум країн Сходу.

Програма та збірка тез учасників додаються.