RSS FeedНовини

  • Поделиться в VK
  • Поделиться в Facebook
  • Поделиться в Google+
  • Поделиться в Twitter
  • Количество просмотров 1207

8 квітня 2019 року

Аспіранти факультету взяли участь в ініціації програми «Бізнес-інкубатор»

Аспіранти факультету взяли участь в ініціації програми «Бізнес-інкубатор»

Проект фінансується неурядовими зарубіжними фондами і має на меті комерціалізацію наукових досягнень

6 квітня 2019 року в Каразінському університеті відбулася презентація інноваційного проекту «eō Бізнес-інкубатор», що підтримується програмою Агентства США з міжнародного розвитку (USAID) «Конкурентоспроможна економіка України». До заходу приєдналися аспіранти факультету іноземних мов.

«Це унікальна програма, що відрізняється кількома факторами, — звернувся до присутніх співголова комітету з наукової підтримки промисловості, розвитку інновацій та стартапів Національного комітету з розвитку промисловості Кабінету Міністрів України Едуард Сімсон. — По-перше, вона реалізує американську модель бізнес-інкубатора. По-друге, менторами тут є легендарні люди венчурного бізнесу, що робить цю програму глобальною. По-третє, проект спрямований не лише на IT-сферу, а й на всі сучасні технології, які можуть викликати інтерес, зокрема інженерію, нанотехнології, хімію, фармакологію тощо».

Присутні переглянули відео про особливості роботи бізнес-інкубатора.

Співзасновник «eō Бізнес-інкубатор» Чарльз Уайтхед розповів про мету програми: «Українці володіють гарними технічними знаннями, мають продукти, ідеї та технології світового рівня. Я спілкувався із представниками інкубаторів у Західній Європі, у яких є команди з України, і всі вони відзначають, що українці володіють найкращими технологіями, вони найбільш працездатні, мають значний творчий потенціал. Але проблемою є те, що наразі у країні недостатньо необхідних навичок, щоб залучати капітали, забезпечувати збут продукції у всьому світі. Тому ми хочемо створити в Україні всесвітньовідомий хаб».

Завдяки бізнес-інкубатору вчені, розробники та автори ідей отримають можливість протестувати свої бізнес-ідей та перетворити їх на стартапи, презентувати себе і свій продукт венчурним фондам для залучення фінансування.

Програма передбачає проходження 4-місячної інтенсивної навчальної програми щодо створення та ведення успішного бізнесу, у межах якої на учасників чекають лекції, консультації, експертні сесії та презентації проектів для інвесторів. Відібрані стартапи та команди отримають супровід менторів світового рівня, які допоможуть командам розвиватися.

Орієнтовно буде відібрано від 8 до 12 команд. Подібний набір команд заплановано проводити тричі на рік. Прийом заявок триває до 3 травня 2019 року. Для участі необхідно заповнити заявку за посиланням.