RSS FeedНовини

  • Поделиться в VK
  • Поделиться в Facebook
  • Поделиться в Google+
  • Поделиться в Twitter
  • Количество просмотров 796

9 жовтня 2019 року

​Візит проректора з культурного співробітництва Університету Кампанії Луїджи Ванвітеллі (Італія) Розанни Чоффі!

​Візит проректора з культурного співробітництва Університету Кампанії Луїджи Ванвітеллі (Італія) Розанни Чоффі!

Розширення культурної співпраці між Університетом Кампанії Луїджи Ванвітеллі та Каразінським університетом!

18 вересня 2019 року Каразінський університет відвідала проректор з культурного співробітництва, професор методології дослідження історії мистецтв факультету літератури та культурної спадщини Університету Кампанії Луїджи Ванвітеллі, фахівець з європейського мистецтва XVIII–XIX століть Розанна Чоффі, а також заслужений професор Університету Неаполя імені Фрідріха ІІ, почесний доктор Каразінського університету Массімо Капаччіолі.

Метою візиту стало розширення культурної співпраці між Університетом Кампанії Луїджи Ванвітеллі та Каразінським університетом. Для цього українсько-італійський академічний центр організував зустрічі із завідувачами та викладачами кафедр, зокрема відбувся круглий стіл «Каразінський університет — Університет Ванвітеллі: шляхи наукової співпраці», на якому презентовано наукові напрями та спеціалізації кафедри романської філології та перекладу факультету іноземних мов та інших кафедр університету.

Під час обговорення Розанна Чоффі зазначила: «Факультет літератури та збереження культурної спадщини Університету Кампанії Луїджи Ванвітеллі цьогоріч здобув відзнаку Міністерства освіти Італії як кращий гуманітарний факультет центральної та південної Італії. Одним із його пріоритетних напрямів є розвиток міжнародного партнерства з країнами, які активно розвиваються та не входять до складу Європейського Союзу. Розвиток співпраці з Каразінським університетом має значний потенціал».

Також відбулася презентація роботи каразінських археологів (трьох археологічних експедицій) та зустріч з представниками кафедри міжнародних відносин, міжнародної інформації та безпеки факультету міжнародних економічних відносин та туристичного бізнесу та кафедри теорії культури філософського факультету, які розповіли про навчання студентів, наукову роботу, вивчення іноземних мов, практичну роботу та міжнародну співпрацю, зокрема стажування та обміни.

У ході візиту обговорено можливості подальшої співпраці. Пані Розанна зазначила, що в Каразінському університеті дуже подібні до Університету Кампанії Луїджи Ванвітеллі освітні програми, що підтверджує можливість об’єднання зусиль двох закладів вищої освіти.