RSS FeedНовини

  • Поделиться в VK
  • Поделиться в Facebook
  • Поделиться в Google+
  • Поделиться в Twitter
  • Количество просмотров 967

24 березня 2021 року

​Відбулася зустріч із випускниками факультету іноземних мов Каразінського університету!

​Відбулася зустріч із випускниками факультету іноземних мов Каразінського університету!

Дякуємо за участь! Яскравого та блискучого майбутнього студентам Каразінського університету!

17 березня 2021 року на факультеті іноземних мов відбулася Zoom конференція «Широкі можливості для випускників факультету іноземних мов Каразінського університету», організатором якої була кафедра перекладознавства імені Миколи Лукаша. На заході студенти познайомились з випускниками 2019 року Валерією Лямзєнко, Наталією Діденко, Юлією Колесник. Доповідачі розповіли про свій життєвий шлях та досвід роботи після закінчення Каразінського університету.

Наталія Діденко відкрила зустріч зі студентами, наголосивши на тому, що знання іноземних мов дійсно відкриває великі перспективи та дає можливості в житті. Випускниця встигла попрацювати в різних сферах, брала участь в різних проектах та волонтерських програмах, а також навчалася за кордоном. Розповіла про неймовірні можливості, які надає Харківський національний університет ім. В.Н. Каразіна, а саме про програми обміну для студентів. Як стипендіат програми Erasmus +, Наталія Діденко зупинилася детальніше на цій програмі та поділилася своїм досвідом. Після закінчення Каразінського університету Наталія пробувала себе в сфері IT на посаді SalesManager, а також працювала в найбільшій онлайн-школі англійської мови Skyeng. Зараз випускниця Каразінського університету навчається у Віденському університеті за напрямком «Міжнародний розвиток».

Валерія Лямзєнко – це зразок працелюбної людини та джерело невпинного розвитку. Своїм життєвим та трудовим досвідом Валерія надихнула студентів та продемонструвала, що, якщо чогось дуже бажаєш і працюєш над цим, то обов’язково отримаєш. Має досвід у програмі Work and Travel Germany, а також проходила практику в компанії MSPInternational, що займається захистом прав інтелектуальної власності, патентами та ін. Валерія ще під час навчання в магістратурі ХНУ ім. В.Н. Каразіна розпочала свій кар’єрний розвиток в компанії IP Trend Eurasia, де займалася вичитуванням перекладів патентів та поданням заявок на отримання патенту. Після закінчення університету випускниця продовжила працювати в IP Trend Eurasia, але вже на повну ставку, отримавши колосальний досвід роботи з документацією на отримання патенту та його перекладу. Валерія вирішила продовжити навчання, але вже за кордоном, а саме у Німеччині, тому вона вступає до магістратури в Університет прикладних наук Фульда за програмою «Human Rights Studies in Politics, Law and Society». Але Валерія на цьому не зупиняється та проходить практику у Міжнародному товаристві прав людини у Франкфурті. Наразі вона поєднує навчання та роботу в Міжнародному товаристві прав людини. На запитання студентки «Як Ви все встигаєте?», Валерія відповіла, що веде щоденник, у якому записує всі свої справи та наголошує: «Не потрібно все тримати в голові».

Закриваючи онлайн-зустріч, Юлія Колесник, письмовий перекладач та редактор, виступила з презентацією «Письмовий перекладач: найбільш поширені питання». Доповідь Юлії розкрила найпоширеніші питання, які цікавлять студентів на етапі становлення їх перекладацької діяльності:

  • Чи потрібен диплом?
  • Де шукати роботу?
  • Які навички дійсно необхідні для перекладача?
  • Які додаткові навички бажано мати перекладачу?

На зустрічі студенти кафедра перекладознавства ім. М. Лукаша захоплено слухали цікаві та насичені доповіді, ставили питання та отримували щирі та відверті відповіді. Наприкінці зустрічі випускники побажали студентам успіхів у навчанні і в роботі.

Яскравого та блискучого майбутнього студентам Каразінського університету!