RSS FeedНовини

  • Поделиться в VK
  • Поделиться в Facebook
  • Поделиться в Google+
  • Поделиться в Twitter
  • Количество просмотров 826

8 липня 2021 року

КАФЕДРА АНГЛІЙСЬКОЇ ФІЛОЛОГІЇ факультету іноземних мов відзначила свою 90-у річницю!

КАФЕДРА АНГЛІЙСЬКОЇ ФІЛОЛОГІЇ факультету іноземних мов відзначила свою 90-у річницю!

Вітаємо! Бажаємо нових успіхів та досягнень!

30-го червня в аудиторії імені Багатова кафедра англійської філології факультету іноземних мов відзначила свою 90-у річницю. Майже всі члени кафедри були нагороджені Грамотами та Подяками від ректора Каразінського університету, а також почесними грамотами від факультету.

Завідуюча кафедри доктор філологічних наук професор Самохіна Вікторія Опанасівна та доктор філологічних наук професор Морозова Олена Іванівна були нагороджені медалями «За служіння Каразінському університету» за багаторічну сумлінну працю, вагомий внесок у розвиток університету імені В. Н. Каразіна.

Начальник служби управління персоналом доктор педагогічних наук професор Куліш Сергій Миколайович особисто вручив високі нагороди та привітав кафедру з ювілеєм.

Серед запрошених на урочисту подію були ветерани кафедри Паповянц Ємілія Георгієвна, Гуль Надія Миколаївна, Андрєєва Ольга Петрівна, а також керівники інших кафедр факультету іноземних мов. Свої привітання прислали колеги з інших кафедр і університетів України та зарубіжжя, колишні випускники кафедри, які висловили щирі почуття пошани та вдячності своїм викладачам за високий професіоналізм та натхненну самовіддану працю по підготовці високоякісних конкурентоспроможних спеціалістів-філологів.

Теплими словами привітала своїх колег завідуюча кафедри професор Самохіна Вікторія Опанасівна, відмітивши особистий внесок кожного працівника та викладача у розвиток науки і практики викладання англійської мови, у досягнення, що відображаються у постійно зростаючому високому рейтингу кафедри. Вона звернулася до членів кафедри з призивом незупиняти професійний зріст, побажала міцного здоров’я та натхнення у підкоренні нових горизонтів. Вікторія Опанасівна також прокоментувала світлини у фото презентації Department of Foreign Philology, підготовленої викладачем кафедри Наталією Івченко, згадавши події та людей, зафіксовані на них.

Багато говорилося про творчу спадщину неординарних вчених і педагогів минулого, талановитих непересічних особистостей, що багато років плідно працювали на кафедрі англійської філології. Яскравими нитками у барвисте панно кафедри вплелася науково-педагогічна діяльність Беатриси Йосифовни Роговської, Бориса Семеновича Хаймовича, Ренати Григорівни Ткаченко, Юлії Федорівни Єщенко, Юрія Марковича Ткаченко, Олени Владиславівни Тарасової, Тамари Федорівни Локшиної, Олега Ігоревича Денисова та багатьох інших викладачів, робота яких вражає широтою постановки евристично-значущих завдань, многогранністю наукового пошуку, здобутими результатами.

Святкування продовжили виступи членів кафедри. Доктор філологічних наук професор Людмила Василівна Солощук згадувала віхи своєї багаторічної діяльності на факультеті іноземних мов, розповідала про випробування та виклики суспільства, які постійно супроводжували й супроводжують роботу науковця і викладача, про досягнення на робочому місці, що просували вперед не тільки кафедру, але й факультет та університет у цілому. Кандидат філологічних наук доцент Ірина Ігорівна Морозова та багато інших колег ділилися спогадами про їхні роки праці, приємні моменти та позитивні враження від тієї творчої атмосфери, що панує на кафедрі та допомагає у повсякденній роботі. Доктор філологічних наук професор Бондаренко Євгенія Валеріївна у своєму привітанні висловила подяку керівнику кафедри за її невичерпну енергію, невтомну турботу про зростання ефективності роботи кафедри та піклування про кожного з її членів.

Зустрічаючи славний ювілей кафедри, шануючи наукову спадщину своїх вчителів і попередників, науково-педагогічні працівники та навчально-виховний персонал кафедри зберігає і розвиває сформовані за 90-річну історію кафедральні освітні традиції. Можна з певністю сказати, що в умовах, коли швидка адаптація до викликів академічному середовищу є запорукою самого існування, кафедра англійської філології залишається молодим, згуртованим колективом, здатним вчитися та змінюватися на краще. Побажаємо їй нових успіхів та досягнень!