RSS FeedНовини

  • Поделиться в VK
  • Поделиться в Facebook
  • Поделиться в Google+
  • Поделиться в Twitter
  • Количество просмотров 603

19 вересня 2021 року

Кафедрі англійської філології факультету іноземних мов виповнилося 90 років!

Кафедрі англійської філології факультету іноземних мов виповнилося 90 років!

Вітаємо!

Кафедрі англійської філології факультету іноземних мов виповнилося 90 років. Цей ювілей став знаменною подією не ліше для всіх поколінь працівників кафедри, а й важливим етапом у житті вітчизняної науки та освіти. За роки, що минули, кафедра підготувала тисячі висококваліфікованих викладачів та вчених, які працюють в усіх куточках нашої держави та за її межами. Славний шлях кафедри - це яскравий приклад самовідданої праці колективу, якому притаманна талановитість, висока професійність та вміння долати труднощі, яких вистачає в усі часи. Сьогодні на кафедрі працюють 27 фахівців, з яких 2 академіки, 5 докторів наук, 15 кандидатів наук, доцентів, які захистилися протягом останніх 15 років. На кафедрі працюють над дисертаціями 5 аспірантів.

З 2005 року кафедру очолює Відмінник освіти України, доктор філологічних наук, професор, академік НАН ВО України Вікторія Опанасівна САМОХІНА.

Багато поколінь науково-педагогічних співробітників зробили вагомий внесок у навчально-методичну, наукову та виховну діяльність. Їхні імена є втіленням самовідданості, високої професійності та доброчесності. Яскравими стрічками вплелася у барвисте панно кафедри багаторічна діяльність педагогів та науковців Б.Й. Роговської, Б.С. Хаймовича, О.В. Тарасової, Р.Г. Ткаченко, Т.К. Меркулової, Ю.М. Ткаченка, Д.В. Меняйла, Ю.Ф. Єщенко, О.І. Денисова, Т.Ф. Локшиної, Е.Г. Паповянц, О.П. Андреєвої, Н.М. Гуль. Ці люди стали корінням великої та розгалуженої школи англійської філології, яка прославляє ім'я нашої Alma Mater.

Сьогодні кафедра англійської філології - лідер в навчально-методичній та науковій роботі серед структурних підрозділів факультету, посідає перше місце у рейтенгу кафедр.

Завідуюча кафедрою Вікторія Опанасівна Самохіна - людина працездатна, добра, чуйна, відкрита до підкорення нових горизонтів, впровадила на кафедрі добрі традиції вітання з днями народження, а також щорічне визначення "Людини року" - в цій номінації нагороджуються дипломами і статуетками кращі викладачі і методисти. Протягом 16 років кафедрою було проведено 9 міжнародних форумів "Сучасна англістика" та 10 "Бакалаврських читань. Пошук молодих англістів".

Під час складних умов пандемії кафедра також виступає флагманом і у сфері залучення нових інтерактивних онлайн технологій. Багато навчальних курсів уже адаптовано для інтерактивного навчання на різних платфорах (Moodle, Canvas, Zoom). Вкладачі кафедри вільно володіють техніками ведення відео-конференцій.

З нагоди 90-річчя за головні заслуги перед університетом багато викладачів кафедри нагороджено медалями, грамотами та дипломами. Зустрічаючи славний ювілей, шануючи наукову спадщину своїх вчителів та попередників, науково-педагогічні співробітники кафедри зберігають і розвивають сформовані за 90-річну історію кафедральні освітні традиції. В умовах, коли швидка адаптація до викликів академічному середовищу є запорукою самого існування навчальних закладів, кафедра англійської філології залишається молодим, згуртованим колективом, здатним учитися та розвиватися на краще. Побажаємо їй успіхів та нових досягнень!