RSS FeedНовини

  • Поделиться в VK
  • Поделиться в Facebook
  • Поделиться в Google+
  • Поделиться в Twitter
  • Количество просмотров 385

23 жовтня 2021 року

​Результати конкурсу на кращу стіннівку до Міжнародного дня перекладача!

​Результати конкурсу на кращу стіннівку до Міжнародного дня перекладача!

Вітаємо переможців!

Уже вкотре кафедра перекладознавства імені Миколи Лукаша ініціює проведення конкурсу стіннівок серед студентів факультету, запрошуючи усіх охочих до участі. Конкурс слугує направду доброю традицією й чудовою нагодою щорічно 30 вересня відзначати професійне свято – Міжнародний день перекладача.

До участі запрошувалися групи й окремі студенти, а головною умовою стало втілення творчого задуму, що мав відповідати гаслу «Єднання у перекладі» (UnitedinTranslation). Свої творчі здібності продемонстрували 13 груп та двоє студентів, які подали індивідуальні роботи (Ольга Кузьменко з групи ЯЕ-24 та Софія Садова з групи ЯК-21), усі учасники були готові позмагатися за перемогу.

У своїх стіннівках в межах цьогорічного конкурсу талановиті студенти не лише намагалися відтворити погляди знаних митців слова на переклад як місток поміж культур, але й спробували відтворити спільні ідеї та прагнення фахівців перекладацької діяльності. Варто згадати хоча б побажання уникати «підводних мовних рифів» та наголошення на потребі взаємопомічі у вирішенні нелегких завдань в роботі як письмових, так і усних перекладачів.

Наприкінці вересня розпочалося голосування за кращу творчу роботу, у якому мали змогу взяти участь студенти, викладачі та усі охочі у будь-якому зручному форматі: онлайн за посиланням та безпосередньо на кафедрі.

У запеклій конкурентній боротьбі перемогу здобули стіннівки одразу кількох груп:

І місце – група ЯЕ-33 (куратор – старший викладач Ольга Геннадіївна Пєшкова)

ІІ місце – група ЯЕ-34 (куратор – доцент Івахненко Антоніна Олександрівна)

ІІІ місце – група ЯЕ-61 (куратор – професор Ольховська Алла Сергіївна)

Ми щиро вітаємо групи та кураторів з перемогою! Переможці конкурсу отримали солодкі призи! Зичимо призерам та усім учасникам невичерпного натхнення та нових успіхів!