RSS FeedНовини

  • Поделиться в VK
  • Поделиться в Facebook
  • Поделиться в Google+
  • Поделиться в Twitter
  • Количество просмотров 659

18 листопада 2021 року

​Студенти кафедри перекладознавства імені Миколи Лукаша перекладають на міжнародних заходах

​Студенти кафедри перекладознавства імені Миколи Лукаша перекладають на міжнародних заходах

​Студенти кафедри перекладознавства імені Миколи Лукаша перекладають на міжнародних заходах

Студенти груп ЯЕ-51 та ЯЕ-52, а саме Аджва Діана, Басова Катерина, Кулакова Інна, Кулішова Валерія, Саргсян Евеліна, Філіппова Юлія, Чистякова Аліна, Шамрай Ганна, Щербонос Катерина, були запрошені Харківським національним автодорожнім університетом для участі в ролі перекладачів на трьох заходах 28-29 жовтня:

1. Нарада «Відкрита наука. Глобальні виклики для кафедр ЮНЕСКО в Україні».

2. Круглий стіл «Синергія освітніх, наукових, управлінських та промислових компонентів для управління кліматом та запобігання зміні клімату» (CLIMAN) — виклики та інструменти ефективної реалізації».

3. Всеукраїнська конференція з проблем вищої освіти з міжнародною участю «Екологічно орієнтована вища освіта. Методологія та практика — 2021».

Студенти ретельно готувались до цього завдання на заняттях з Практики перекладу-І та кураторських годинах, дізнаючись про особливості роботи усного перекладача на заходах таких форматів, як наради, засідання, конференції тощо. Перед участю в цих заходах студенти дізнались про етичні, психологічні та технічні виклики в роботі усного перекладача.

Коли настав час, студенти приєднались до заходів ХНАДУ. Студенти допомагали іншомовним спікерам із перекладом запитань чи коментарів, супроводжували іноземних гостей заходів, асистували організаторам конференції у спілкуванні з іноземцями. Організаційний комітет ХНАДУ надали сертифікати про роль студентів як перекладачів у проведенні вищезазначених заходів та висловили подяку студентам та кафедрі перекладознавства імені Миколи Лукаша за співробітництво!