RSS FeedНовини

  • Поделиться в VK
  • Поделиться в Facebook
  • Поделиться в Google+
  • Поделиться в Twitter
  • Количество просмотров 405

30 листопада 2021 року

Відбулася Zoom конференція студентів філологічного відділення факультету іноземних мов з представником адміністрації акціонерного товариства FED!

Відбулася Zoom конференція студентів філологічного відділення факультету іноземних мов з представником адміністрації акціонерного товариства FED!

Дякуємо за участь!

24 листопада 2021 року в рамках тижня "Karazin career week" відбулася Zoom конференція студентів філологічного відділення факультету іноземних мов з представником адміністрації акціонерного товариства FED – провідним керівником проектів та програм Гудковим Олексієм Миколайовичем. Відповідальна за захід – доцент кафедри англійської філології Матюхіна Юлія Володимирівна.

Під час зустрічі Олексій Миколайович розповів історію створення акціонерного товариства FED. Олексій Миколайович звернув увагу студентів на те, що компанія «FED» – одне з провідних підприємств України, яке спеціалізується на розробці, виробництві, сервісному обслуговуванні та ремонті агрегатів авіаційного, космічного та загальномашинобудівного призначення. Агрегати компанії успішно застосовуються на літаках та вертольотах українського та зарубіжного виробництва. Компанія «FED» – один з лідерів з експорту продукції аерокосмічного машинобудування. Понад 60% продукції компанії «FED» йде на експорт і поставляється до країн Євросоюзу, Китаю, Південної Кореї, Індії, ОАЕ. Компанія активно співпрацює зі США, Канадою, Бразилією щодо реалізації спільних проектів в авіабудуванні. Для конкуренції на світовому ринку та зміцнення позицій української авіації у міжнародних масштабах корпорації FED необхідні висококласні перекладачі, які мають особистісні та професійні якості. Олексій Миколайович наголосив на тому, що сьогодні питання перекладачів, які мають навички технічного, юридичного та економічного перекладів, особливо актуальне.
Під час зустрічі Олексій Миколайович Гудков навів приклади роботи перекладачів із власної практики. Зокрема, він наголосив на важливості дотримання професійної етики перекладача і на тому, що незнання специфіки менталітету та культурних традицій цієї країни може призвести до провалу ділових переговорів. Виступ представника акціонерного товариства FED викликав неабиякий інтерес у студентської аудиторії. Студенти поставили низку питань щодо можливості кар'єрного зростання, розміру заробітної плати, можливості ознайомлення з матеріалами правочину до початку ведення ділових переговорів тощо. Олексій Миколайович докладно відповідав на всі питання, а наприкінці зустрічі вніс пропозицію після закінчення карантинних обмежень організувати очну зустріч студентів на території акціонерного товариства FED з метою детальнішого ознайомлення зі специфікою підприємства.

Висловлюємо вдячність Олексію Миколайовичу та Юлії Володимирівні за організацію пізнавальної та продуктивної зустрічі!