RSS FeedНовини

  • Поделиться в VK
  • Поделиться в Facebook
  • Поделиться в Google+
  • Поделиться в Twitter
  • Количество просмотров 607

5 лютого 2022 року

​Відбувся ІІ тур Всеукраїнського конкурсу студентських наукових робіт зі спеціальності «Германські мови»!

​Відбувся ІІ тур Всеукраїнського конкурсу студентських наукових робіт зі спеціальності «Германські мови»!

Щиро вітаємо усіх переможців та учасників інтелектуального змагання!

3 лютого 2022 року проходив II тур Всеукраїнського конкурсу студентських наукових робіт зі спеціальності «Германські мови». Напрацювання юних науковців були представлені під час підсумкової науково-практичної конференції, урочисте відкриття якої відбулося на платформі Zoom.

Із вітальним словом до учасників конкурсу звернулася заступник декана з методичної роботи факультету Олена БОЙКО: «Я ціную внесок усіх учасників, їхніх наукових керівників, членів галузевої конкурсної комісії, організаторів цього заходу, адже завдяки їхнім зусиллям, попри карантинні обмеження, конкурс таки відбувається. Як результат, сьогодні найталановитіші студенти мають нагоду представити свої наукові здобутки у сфері перекладу з германських, романських та східних мов, ознайомитися з працями своїх колег, а також позмагатися за перемогу».

У рамках конкурсу учасники мали змогу представити свої дослідження, які в сукупності охоплюють найрізноманітніші актуальні теми зі сфери лінгвістики. Зокрема, студенти дискутували про лінгвокогнітивні, соціокультурні та прагматичні особливості дискурсу, проблеми термінологічної та фразеологічної стандартизації, прецедентні образи та методики навчання студентів та школярів.

Член галузевої конкурсної комісії доц. Світлана ТАРАСОВА привітала усіх учасників конкурсу та закликала молодих дослідників брати активну участь у програмах академічної мобільності, набиратися досвіду, започатковувати нові наукові контакти та помножувати славу рідного факультету. «Можливо, для багатьох з вас цей конкурс став кульмінацією першого наукового дослідження. Кожен учасник конкурсу проявив наполегливість, цілеспрямованість та інтелект, тому переможених сьогодні немає, а здобутий досвід стане фундаментом для подальших професійних звершень. Пам’ятайте, що Ви – інтелектуальний потенціал країни і світу! Ви маєте унікальну можливість не лише бути активними користувачами наукових досягнень, але й самим робити науку, творити зміни на благо суспільства та майбутнього. Бажаю Вам наукових звершень, спраги до нових знань, постійного пошуку істини. Не втрачайте ентузіазму та радійте кожному відкриттю».

Член галузевої конкурсної комісії Максим КРИВОНІС наголосив, що всі учасники сьогодні в певному сенсі стали переможцями. «Ви пройшли дуже серйозний відбір і складні випробування. Ми зичимо Вам нових здобутків і сподіваємось, що будемо надалі зустрічатися з Вами не лише на студентських форумах, але вже й на наукових заходах вищого рівня, де ви представлятимете результати свого наукового пошуку».

Отож за підсумками Конкурсу диплом І ступеня здобула:

Ніна ЯРОШ (студентка магістратури 2 року навчання, заочне відділення)

Науковий керівник – доц. Юлія ШАМАЄВА

Другу нагороду вибороли:

Анастасія ВАКУЛЕНКО (студентка 4 курсу кафедри англійської філології)

Науковий керівник – доц. Ірина МОРОЗОВА

Яна ЛИТВИН (студентка 4 курсу кафедри англійської філології)

Науковий керівник – доц. Оксана ЛОБОВА

Дипломами III ступеня нагородили:

Олександра ГАМОВА (студентка магістратури 1 року навчання кафедри східних мов та міжкультурної комунікації)

Науковий керівник – доц. Світлана ВІРОТЧЕНКО

Денис СТРОГОВ (студент 4 курсу кафедри німецької філології та перекладу)

Науковий керівник – доц. Наталія ОНІЩЕНКО

Після оголошення призерів усі охочі мали змогу поділитися враженнями. Переможниця Ніна ЯРОШ подякувала організаторам конкурсу і зізналася, що відчуває себе дуже щасливою, адже її найбільші сподівання таки справдилися. «Неймовірно радію, що зусилля, які я доклала до написання свої роботи, знайшли відгук у журі, у моїх старших наставників і у моїх колег. Дякую за високий рівень організації конференції, за палкі дискусії та змістовні коментарі, а найголовніше – дякую за мотивацію та натхнення для подальшої плідної праці».

Щиро вітаємо усіх переможців та учасників інтелектуального змагання!

Бажаємо нових наукових, творчих та професійних перемог!