RSS FeedНовини

  • Поделиться в VK
  • Поделиться в Facebook
  • Поделиться в Google+
  • Поделиться в Twitter
  • Количество просмотров 365

11 лютого 2022 року

​КАФЕДРА АНГЛІЙСЬКОЇ ФІЛОЛОГІЇ: РОЗВИТОК У КОЖНОМУ КРОЦІ!

​КАФЕДРА АНГЛІЙСЬКОЇ ФІЛОЛОГІЇ: РОЗВИТОК У КОЖНОМУ КРОЦІ!

Пишаємося та бажаємо подальшого натхнення!

Серед основних знаменних подій кафедри англійської філології факультету іноземних мов ХНУ імені В. Н. Каразіна у минулому 2021 році було святкування 90 річниці її існування. За минулі роки змінилося багато поколінь науково-педагогічних співробітників кафедри, кожне з яких внесло свій гідний внесок в організацію та розвиток навчально-методичної, виховної та наукової діяльності, залишило наукову спадщину та певні традиції у педагогічному процесі. Сьогодні кафедра, яку вже 16 років очолює Відмінник освіти України, доктор філологічних наук, професор, академік НАН ВО України Самохіна Вікторія Опанасівна, є одним з лідером з навчально-методичної та наукової роботи серед структурних підрозділів факультету. За сумлінну працю, якісну освітню роботу та їх наукові досягнення багатьох членів кафедри було нагороджено грамотами та подяками від ректора, а трьох з них – проф. Самохіну В. О., проф. Морозову О.І. та доц. Морозову І. І. – медалями «За служіння Каразінському університету».

Зберігаючи і розвиваючи сформовані за 90-річну історію кафедральні освітні традиції, працівники кафедри увійшли з новими успіхами у новий 2022 рік: за період вересень – лютий блискуче захищено три дисертації на здобуття ступеня доктора філософії за спеціальністю «Філологія»; видано два навчальних посібника для забезпечення курсу викладання англійської мови як першої іноземної для студентів - іноземців на 1 курсі денного відділення, один з яких отримав диплом НАН ВО України як краще видання року у номінації «Навчальний посібник», та навчально-методичні рекомендації щодо підготовки до атестаційного іспиту для студентів 4 курсу факультету іноземних мов (спеціалізація «Германські мови та літератури (переклад включно), перша англійська»); вийшло п’ять статей у наукових журналах, що входять в наукометричну базу даних Scopus, а також ще декілька статей у фахових наукових журналах України; два співробітника кафедри пройшли закордонне стажування в онлайн та змішаній формі роботи у провідних університетах Болгарії та Туреччини (Varna University of Management – “An advanced training course in academic research and education “Strategies for modernization of a globalized world” та Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi (FSMVÜ) – “NewMediainHigherEducation: ChangingtheMethodologiesusedintheContemporaryClassroom); у межах програми Erasmus+ ведеться активна робота над міжнародним проектом KA2 «Підвищення кваліфікації вчителів іноземних мов як шлях до багатомовної освіти та євроінтеграції (MultiEd)» – Координатор проекту від Харківського національного університету імені В. Н. Каразіна – проф. Морозова О. І.; члени кафедри продовжують брати активну участь і виступати з доповідями на міжнародних конференціях: доповіді на міжнародній конференції “MegatrendsandMedia2021” 21 квітня 2021 р., факультет медіакомунікації університету св. Кирила та Мефодія у Трнаві (он-лайн), на Міжнародній еколінгвістичній конференції 2021 (он-лайн), у ХХІ науковій онлайн-конференції з міжнародною участю «Каразінські читання: Людина. Мова. Комунікація», тощо.

Під час пандемії освітній процес на кафедрі проводиться у змішаному, а також в онлайн форматі: всі лекції навчально-тематичного плану з англійської мови супроводжуються комп'ютерною презентацією; залучаються нові інтерактивні онлайн технології; всі навчальні курси адаптовано для інтерактивного навчання на різних платформах: Moodle, Canvas та ін.; всі викладачі факультету вільно володіють техніками ведення відеоконференцій. Можна з певністю сказати, що в умовах швидкої адаптації до нових викликів сьогодення кафедра англійської філології факультету іноземних мов Харківського національного університету імені В. Н. Каразіна залишається молодим згуртованим колективом, здатним вчитися та змінюватися на краще.