RSS FeedНовини

  • Поделиться в VK
  • Поделиться в Facebook
  • Поделиться в Google+
  • Поделиться в Twitter
  • Количество просмотров 528

14 травня 2022 року

Участь науковців кафедри перекладознавства імені Миколи Лукаша в міжнародній конференції на знак підтримки українського перекладознавства та українських перекладознавців

Участь науковців кафедри перекладознавства імені Миколи Лукаша в міжнародній конференції на знак підтримки українського перекладознавства та українських перекладознавців

12-13 травня в місті Братислава, Словаччина, відбулася конференція “Translation Studies in Ukraine as an Integral Part of European Context”, у якій взяли участь науковці факультету!

12-13 травня в місті Братислава, Словаччина, відбулася конференція "Translation Studies in Ukraine as an Integral Part of European Context” на підтримку українського перекладознавства та українських перекладознавців, які продовжують свої дослідження попри повномасштабну війну на території України.

В конференції взяли участь такі відомі перекладознавці, як Brian James Baer (Kent State University, USA), Susan Bassnett (University of Warwick, University of Glasgow, UK), Luc van Doorslaer (University of Tartu, Estonia), Daniele Monticelli (Tallinn University, Estonia), Anthony Pym (University of Melbourne, Australia).

Головними спікерами з українського боку виступили професор кафедри перекладознавства імені Миколи Лукаша Леонід Миколайович Черноватий та доцент кафедри перекладознавства імені Миколи Лукаша Олександр Анатолійович Кальниченко.

Окремі панелі були присвячені Харківській, Київській та Львівській школам перекладознавства. Результатами своїх поточних досліджень, проведення яких не припиняється попри жодні обставини поділилися професорки кафедри перекладознавства імені Миколи Лукаша Алла Петрівна Мартинюк та Алла Сергіївна Ольховська та доцентка кафедри перекладознавства Тетяна Геннадіївна Лук'янова. Очолив секцію та розповів не лише про результати своєї наукової діяльності, а і про особливості організації освітнього процесу в Каразінському університеті в умовах воєнного стану завідувач кафедри перекладознавства, професор Олександр Володимирович Ребрій.

Висловлюємо щиру подяку іноземним колегам за ініціативу та зусилля, докладені для організації такого успішного та необхідного в наш час заходу!