RSS FeedНовини

  • Поделиться в VK
  • Поделиться в Facebook
  • Поделиться в Google+
  • Поделиться в Twitter
  • Количество просмотров 278

28 вересня 2022 року

Кафедра перекладознавства імені Миколи Лукаша робить внесок у гуманітарну допомогу Харкову

Кафедра перекладознавства імені Миколи Лукаша робить внесок у гуманітарну допомогу Харкову

Переклад доцента Івахненко А.О. для мера міста

Війна, що йде вже понад півроку, вносить значні корективи у життя харків’ян. Але місто живе і працює: ходить транспорт, знову відкриваються крамниці, люди повертаються додому. А викладачі кафедри перекладознавства імені Миколи Лукаша не лише продовжують застосовувати навички роботи зі студентами в онлайн-режимі, а й активно сприяють підготовці Харкова до зими, що наближається.

21 вересня Антоніна Івахненко, доцент кафедри перекладознавства імені Миколи Лукаша, виступала усним перекладачем на зустрічі мера Харкова, Ігоря Терехова, із представниками міжнародних гуманітарних організацій. Усний послідовний переклад здійснювався в обидва боки: з української мови англійською та навпаки (перекладачі інколи жартома називають таку роботу double trouble), тобто Антоніна Івахненко виступала перекладачем не лише для мера, а і для кількох іноземців одночасно. Після офіційної частини учасники продовжили спілкування на свіжому повітрі, і тут також не обійшлося без допомоги перекладача.

Сподіваємося, що переклад, виконаний викладачем нашої кафедри, сприятиме постачанню до нашого рідного міста всього, у чому воно має потребу.

Фотографії взято з офіційного сайту Харківської міської ради.