RSS FeedНовини

  • Поделиться в VK
  • Поделиться в Facebook
  • Поделиться в Google+
  • Поделиться в Twitter
  • Количество просмотров 388

6 жовтня 2022 року

Кафедра перекладознавства імені Миколи Лукаша продовжує серію цікавих зустрічей з професіоналами своєї справи з нагоди Міжнародного Дня перекладача!

Кафедра перекладознавства імені Миколи Лукаша продовжує серію цікавих зустрічей з професіоналами своєї справи з нагоди Міжнародного Дня перекладача!

Зустріч з Антоном Юрійовичем Тілігою!

5 жовтня студенти нашого факультету малу чудову нагоду поспілкуватися зі справжнім професіоналом, перекладачем міжнародного класу Антоном Тілігою.

Пан Тіліга – наш випускник і колишній колега. Отримав ступінь магістра, вступив до аспірантури і паралельно почав працювати на кафедрі перекладознавства імені Миколи Лукаша. Ще зі студентських років за кожної нагоди залюбки брався до улюбленого заняття – перекладати. І таким чином, познайомився і навіть потоваришував із низкою чудових людей – від послів і губернаторів до професорів провідних університетів світу і громадських діячів.

А потім був 2014 рік і Антон Юрійович негайно відгукнувся на заклик допомогти міжнародній команді експертів у розслідуванні цього жахливого злочину. Як, завжди, працював сумлінно і раптом зрозумів, що саме тут його покликання. Звільнився з університету, покинув недописану дисертацію і став працювати перекладачем місії ОБСЄ, яку саме тоді було розгорнуто на межі з тимчасово окупованими територіями Донецької та Луганської областей.

Про це і багато іншого ми дізналися з розповіді нашого гостя, а якщо вам теж цікаво, повністю передивитися зустріч можна тут.