RSS FeedНовини

  • Поделиться в VK
  • Поделиться в Facebook
  • Поделиться в Google+
  • Поделиться в Twitter
  • Количество просмотров 536

17 жовтня 2022 року

Результати X ювілейного міжнародного заочного наукового форуму “Сучасна германістика: філологія для життя”!

Результати X ювілейного міжнародного заочного наукового форуму “Сучасна германістика: філологія для життя”!

До уваги учасників форуму!

Шановні учасники X ювілейного міжнародного заочного наукового форуму “Сучасна германістика: філологія для життя”!

Виклики сьогодення вимагають від нас як організаторів проведення цього традиційного заходу лише в заочному онлайн-форматі, без такого звичного для нас живого і жвавого обговорення актуальних тем сучасної германістики. Але це не може стати на перешкоді справжньому науковому спілкуванню. Адже філологія покликана не лише віддзеркалювати в мовному просторі життя людини, але й сприяти покращенню якості інтеракції між людьми, відповідно, якості життя, що і є девізом цьогорічного Форуму.

Форум започатковано кафедрою англійської філології на чолі з ідейним натхненником, доктором філологічних наук, професором, академіком АН ВШ України Вікторією САМОХІНОЮ, і як бієнале він проводиться вдесяте. Перше засідання пройшло16 років тому під назвою «Сучасна англістика» як форум англістів, але з 2016 року до організації та участі в заході приєдналася кафедра німецької філології та перекладу. «Таким чином, обсяг обговорюваних тем розширився за рахунок ще однієї потужної європейської мови, яка має біля 100 мільйонів носіїв у всьому світі. Окрім цього, ми розширили контекст методологічних парадигм, в яких розглядаються мовні одиниці та мовленнєві явища германських мов», зауважує завідувач кафедри німецької філології Сергій КРИВОРУЧКО.

«За роки існування Форум надбав нових друзів і постійних учасників з усіх куточків України і багатьох країн світу. Зокрема, сьогодні з нами учасники з Франції, Німеччини, Канади – і, звичайно, з багатьох ЗВО України», додає в.о. завідувача кафедри англійської філології Ірина МОРОЗОВА.

Дослідження наших учасників проводяться в галузі германських мов як комунікативного інструменту та середовища, концептуальних засад організації мовної свідомості, дискурсів як платформ для функціонування мовно-мовленнєвих структур, згаданих одиниць як матеріалу навчання, розвитку окремих компетенцій тих, хто вивчає іноземну мову.

Результати наукової роботи учасників Форуму представлені в програмі заходу та у вигляді збірника тез доповідей. Завантажити свій сертифікат про участь можна за посиланням.

З повагою і надією на нові зустрічі

Оргкомітет