RSS FeedНовини

  • Поделиться в VK
  • Поделиться в Facebook
  • Поделиться в Google+
  • Поделиться в Twitter
  • Количество просмотров 341

25 листопада 2022 року

Форум молодих перекладознавців

Форум молодих перекладознавців

23 листопада відбулася студентська наукова конференція «Актуальні проблеми теорії, історії та методики навчання перекладу».

Всього до участі в конференції було подано 35 доповідей з різноманітних питань теорії, історії та методики навчання перекладу. Доповіді підготували випускники магістерської програми «Англійська мова та література і переклад та друга іноземна мова» (для здобувачів вищої освіти денної форми навчання) та програми «Англійська мова та література і переклад» (для здобувачів вищої освіти заочної форми навчання).

Робота конференції проходила в семи секціях під керівництвом досвідчених викладачів кафедри перекладознавства імені Миколи Лукаша: докт. пед. наук, професора Черноватого Л.М., докт. філол. наук, професора Мартинюк А.П., докт. філол. наук, професора Фролової І.Є., канд. філол. наук., доцента Тащенко Г.В., канд. філол. наук., доцента Лук’янової Т.Г., канд. пед. наук., доцента Ковальчук Н.М., доцента Кальниченка О.А.

Серед питань, що жваво обговорювали учасники конференції, – особливості перекладу текстів різних жанрів та стилів, відтворення ідіостилю, переклад термінів, реалій, різноманітних стилістичних прийомів. Серед історичних питань жвава дискусія розгорнулася навколо спадщини Миколи Гоголя. В межах методичної проблематики звертаємо увагу на низку доповідей, пов’язаних з використанням комп’ютерних технологій для навчання перекладу.

Незважаючи на надскладні умови (а саме в цей день Україну накрив найбільший блекаут!), конференція відбулася. Повні версії доповідей увійдуть до складу чергового випуску нашого збірника InStatuNascendi, який незабаром буде розміщено в бібліотеці кафедри перекладознавства імені Миколи Лукаша.

З програмою конференції можна ознайомитися тут.