RSS FeedНовини

  • Поделиться в VK
  • Поделиться в Facebook
  • Поделиться в Google+
  • Поделиться в Twitter
  • Количество просмотров 1918

6 січня 2014 року

«Різдво в Німеччині»

«Різдво в Німеччині»

На факультеті проведено культурно-виховний захід німецькою мовою за участі студентів.


25 грудня 2013 року кафедра німецької філології та перекладу факультету іноземних мов провела зі студентами позааудиторний культурно-виховний захід німецькою мовою. Захід було присвячено темі «Різдво в Німеччині». Студентами-учасниками стали групи ЯА-22 і ЯА-23, які вивчають німецьку як другу іноземну мову.

Основні завдання заняття:

  1. Систематизація знань із застосуванням лексичного матеріалу в межах теми «Різдво в Німеччині».
  2. Розвиток навичок монологічного мовлення.
  3. Навчання аудіюванню.

В рамках заходу було використано відеоматеріали про святкування Різдва в Німеччині, аудіозаписи німецьких різдвяних пісень, проведено вікторину «Традиції Різдва» (з презентацією PowerPoint), виготовлено стіннівки.

Під час заходу студенти виконали вивчені заздалегідь різдвяні пісні німецькою мовою, такі як: "Stille Nacht, heilige Nacht", "Oh, Tannenbaum", "Schlittenfahrt", взяли участь у вікторині, переглянули невеликий відеоролик про святкування Різдва в Німеччині, відповіли на питання за його змістом, представили підготовлені тематичні стіннівки німецькою мовою, розповіли про традиційні страви, які готують у Німеччині на Різдво.

Кульмінацією заходу стали розповіді студентів про страви, приготовані самостійно за німецькими рецептами, які вони знайшли в Інтернеті, з подальшою дегустацією. Серед приготованих учасниками страв були традиційні різдвяні піроги, печиво, салати, напої.

Усі студенти відмінно підготувалися до заходу та чудово провели час.


Фотозвіт з заходу: