RSS FeedНовини

  • Поделиться в VK
  • Поделиться в Facebook
  • Поделиться в Google+
  • Поделиться в Twitter
  • Количество просмотров 1169

22 квітня 2015 року

Літературна зустріч з Брюно Дусе та Мюріель Зак

Літературна  зустріч з Брюно Дусе та Мюріель Зак

До університету завітали французькі гості.


21 квітня 2015 року, за підтримки Французького Альянсу м. Харкова та кафедри романської філології та перекладу, в Каразинському університеті відбулася літературна зустріч із французьким поетом та видавцем поезії Брюно Дусе та журналісткою, авторкою книг для молоді Мюріель Зак.

Гості розповіли про свою діяльність видавців, про поетичні тексти у шкільній програмі Франції, прочитали прекрасні поезії Артюра Рембо, Поля Верлена, Луї Арагона, Бориса Віана, а також свої вірші і уривки прози, відповіли на питання студентської та викладацької аудиторії.

Мюріель Зак представила серію книжок для молоді «Ті, що наважилися сказати Ні». Есе розповідають про сміливих людей французької та світової історії: Дені Дідро, Віктора Гюго, Віктора Хара та інших. Це розповідь про тих, «що до нас страждали, любили, боролись проти невігластва, війни, дискримінацій. Саме вони й прокладають нам шлях».

«Поезія — це те, що не дозволяє падати зіркам, те, що набуває особливої ваги у тяжкі моменті життя», — зазначив Брюно Дусе.


Фотозвіт з заходу: