RSS FeedНовини

  • Поделиться в VK
  • Поделиться в Facebook
  • Поделиться в Google+
  • Поделиться в Twitter
  • Количество просмотров 1533

28 вересня 2015 року

Міжнародний форум «Сучасна англістика: до 85-річчя кафедри англійської філології»: оновлено

Міжнародний форум «Сучасна англістика: до 85-річчя кафедри англійської філології»: оновлено

Опубліковано тези доповідей.


У Каразінському університеті з ініціативи факультету іноземних мов відбувся VI Міжнародний науковий форум «Сучасна англістика: до 85-річчя кафедри англійської філології», який об’єднав фахівців з України, Лівану, Німеччини, Росії, США та Франції.

«Підготовка кваліфікованих фахівців ґрунтується на традиціях, новаторських наукових дослідженнях і невтомній праці викладачів. Саме цих принципів дотримується факультет іноземних мов, зокрема і кафедра англійської філології, що відзначає свій 85-річний ювілей», — наголосив у вітальному слові проректор, професор Юрій Холін та вручив колективу кафедри грамоту за високі досягнення в науковій, методичній та педагогічній роботі.

Декан факультету іноземних мов, професор Валентина Пасинок ознайомила присутніх з історією кафедри та відзначила високий науковий і професійний рівень її викладачів: «Сьогодні ми відзначаємо свято ґрунтовних наукових звершень і високої педагогічної майстерності, свято однієї з найстаріших кафедр університету, яка шанує свою історію та впевнено дивиться у майбутнє. З гордістю можна сказати, що кафедра англійської філології, як і наш факультет, та університет у цілому виховує еліту українського суспільства».

Завідувач кафедри англійської філології, професор Вікторія Самохіна зауважила, що колектив кафедри — це творчі люди, які мають високий потенціал і сумлінно виконують свої обов’язки, та подякувала за їхню роботу.

У рамках форуму відбувся майстер-клас доцента Тетяни Варенко «Мультимедійний підручник», а також було проведено дискусійні круглі столи, присвячені статусу англійської мови у сучасному комунікативному просторі, типології дискурсів, когнітивним та концептуальним аспектам мови та мовлення, проблемам комунікативної лінгвістики, сучасним лінгводидактичним розвідкам, актуальним питанням англістики, зарубіжної літератури та класичної філології, дослідження мовних одиниць у сучасній парадигмі знань тощо.

Привітання на честь ювілею кафедри надійшли з 12 навчальних закладів та установ, серед яких Київський національний лінгвістичний університет, Сумський державний університет, Львівський національний університет імені Івана Франка, Запорізький національний університет, Національний юридичний університет імені Ярослава Мудрого, Національний аерокосмічний університет імені М. Є. Жуковського та інші.

Вітаємо форумчан зі святом! Бажаємо подальшої плідної праці і наукових досягнень!

Програма форуму (, 599 Kb)

Тези доповідей (2,94 Mb)


Фотозвіт з заходу: