RSS FeedНовини

  • Поделиться в VK
  • Поделиться в Facebook
  • Поделиться в Google+
  • Поделиться в Twitter
  • Количество просмотров 1200

18 травня 2017 року

Лекції з віктимології від Крістофера Френча та Валерії Олех (США)

Лекції з віктимології від Крістофера Френча та Валерії Олех (США)

Неабиякий інтерес серед відвідувачів, які ставили лекторам численні запитання, питали поради для допомоги у конкретних життєвих випадках.


15–16 травня 2017 року Каразінський університет на запрошення факультету іноземних мов відвідали координатор з питань допомоги жертвам сексуальних злочинів при Міністерстві оборони США Крістофер Френч та консультант з питань допомоги жертвам насильства та злочинів Валерія Олех (штат Луїзіана, США).

Під час першої лекції з дводенного циклу лекцій Крістофер та Валерія розповіли, що таке віктимологія, які бувають види та наслідки побутового насильства, насильства з боку близького партнера, та насильства по відношенню до дітей, а головне – за якими попереджувальними ознаками у поведінці можна розпізнати потенційно небезпечну людину, схильну до насильства або навіть убивства.

Лектори також поділилися практичними порадами стосовного того, як можна допомогти жертвам насильства та злочинів, і на що слід звертати увагу, щоб попередити випадки насильства.

  • Лекція «Як розпізнати, протидіяти та запобігати насильству з боку близького партнера та по відношенню до дітей» (, англійською)

У межах другої лекції циклу фахівці ознайомили присутніх з поняттям посттравматичного стресового розладу, його різновидами, симптомами, причинами виникнення та способами подолання.

Особливу увагу у своїй другій лекції Крістофер та Валерія приділили важливості підтримки та надання своєчасної допомоги тим, хто пережив фізичну або психологічну травму, адже наслідки такої подію можуть бути доволі віддаленими у часі.

  • Лекція «Як розпізнати, протидіяти та запобігати посттравматичному стресовому розладу» (, англійською)

Лекції викликали неабиякий інтерес серед відвідувачів, які ставили лекторам численні запитання, питали поради для допомоги у конкретних життєвих випадках.

Метою заходу було, по-перше, привернути увагу громадськості до таких, на жаль, актуальних проблем буденного життя як посттравматичний розлад та насильство, особливо з боку близьких та тих, кому ми звикли довіряти, і, по-друге, надати можливість, зокрема студентам факультету іноземних мов, поспілкуватися англійською з носіями мови.

Захід проводився англійською мовою.


Фотозвіт з заходу: