RSS FeedНовини

  • Поделиться в VK
  • Поделиться в Facebook
  • Поделиться в Google+
  • Поделиться в Twitter
  • Количество просмотров 933

27 лютого 2018 року

Інтерв'ю випускника факультету іноземних мов в газеті "Культура і життя"

Інтерв'ю випускника факультету іноземних мов в газеті "Культура і життя"

Олексій Гавриленко — автор, сценарист, перекладач.


Випускник факультету іноземних мов, автор, сценарист, перекладач Олексій Гавриленко. Зокрема Олексій є автором сценарію і співпродюсером художнього короткометражного фільму “Once Upon a Mine” («МІНА»), представленого на Канському кінофестивалі й визнаного кращим міжнародним короткометражним фільмом (Best International Short) на Балійському міжнародному кінофестивалі, відомому як Баліналє (BALINALE) й автором роману «Помста священика» у жанрі героїчної фантастики.

Перші спроби пера хлопець робив ще в дитинстві, тому в 20 років уже встиг написати книгу й декілька новел. Згодом він вирішив об’єднати любов до кіно й літератури — так розпочався шлях до сценарного мистецтва. Олексій віддано ставиться до екранізацій власних задумів, зокрема бере участь у всіх етапах створення фільмів: від пошуку коштів, зустрічей з потенційними інвесторами, участі в підборі акторського складу до співпраці з режисерами й продюсерами.

Наразі він написав ще два сценарії: «Розпаковка» та «Лілові папірці». Фільм «Розпаковка» вже знято в Лос-Анджелесі й знаходиться на пост-продакшені, а «Лілові папірці» — це перший сценарій, написаний українською мовою, який Олексій планує зняти самостійно в співпраці з італійським продюсером і композитором.

На думку Олексія, сценарій має містити в собі успішну ідею й розуміння власної аудиторії, бо тільки так можна усвідомити, що з ним робити далі. Власним джерелом натхнення хлопець вважає людей і ситуації, які вони створюють.

Факультет пишається творчими здобутками Олексія й бажає натхнення, подальших успіхів і підкорення нових вершин!

Читайте повне інтерв'ю Олексія в газеті "Культура і життя" за посиланням.

За матеріалами з сайту univer.kharkov.ua