RSS FeedНовини

  • Поделиться в VK
  • Поделиться в Facebook
  • Поделиться в Google+
  • Поделиться в Twitter
  • Количество просмотров 1197

4 травня 2018 року

Відкриття Міжнародного центру мовної сертифікації (оновлено)

Відкриття Міжнародного центру мовної сертифікації (оновлено)

Чергове досягнення факультету іноземних мов


В Каразінському університеті вібулося урочисте відкриття Міжнародного центру мовної сертифікації.

На заході були присутні виконувач обов’язків ректора університету, академік Віль Бакіров, проректор, доцент Антон Пантелеймонов, голова представництва компанії «Пірсон» в Україні Марина Малигіна, президент Всеукраїнської молодіжної громадської організації «Асоціація рекрутинга та навчання волонтерів» Рустам Рахімкулов, віце-президент Всеукраїнської молодіжної громадської організації «Асоціація рекрутинга та навчання волонтерів» Сергій Макєєв, директор Міжнародного центру мовної сертифікації Семен Нємчонок.

Модератором заходу виступила декан факультету іноземних мов, професор Валентина Пасинок.

«Ми рухаємося до сучасних цивілізаційних стандартів і відкриття цього центру є одним із найважливіших кроків у наближенні університету до нового формату спілкування. Я довгий час спостерігав за створенням Міжнародного центру мовної сертифікації і знаю, як ретельно і старанно багато місяців факультет іноземних мов працював над цим проектом. На сьогодні для роботи центру залучено майже 200 викладачів», — зазначив на початку заходу Віль Бакіров.

Марина Малигіна наголосила, що компанія «Пірсон» — це міжнародна освітня група, що працює на теренах України вже понад 20-ти років. За словами директора представництва, методисти-консультанти компанії завжди на вістрі сучасних тенденцій у викладанні англійської та із задоволенням навчають вчителів та викладачів англійської новітнім методикам і технологіям викладання. Окрім викладання іноземної мови, в компанії «Пірсон» існують центри сертифікації та тестування.

«Ідея створення центру народилася п’ять років тому і ми намагалися підтримувати проект увесь цей час. Я був вражений рішучістю дій учасників та керівництва університету та хочу, щоб ви стали першим закладом вищої освіти, який змінить відношення суспільства до англійської мови», — зазначив Рустам Рахімкулов.

Сергій Макєєв підкреслив, що без підтримки громадськості жодна реформа не може бути успішно впроваджена, а Всеукраїнська молодіжна громадська організація «Асоціація рекрутинга та навчання волонтерів» намагатиметься залучати волонтерство для зміни вищої школи.

«Ми почали працювати вже у лютому з ініціативи Віля Бакірова, тому що викладачам університету необхідно підвищувати рівень володіння англійською мовою задля комфортного проведення пар з іноземними студентами. Відгуки учасників проекту були настільки позитивними, що хочеться працювати із задоволенням та розвиватися далі», — наголосила Валентина Пасинок.

Своїми враженнями від роботи поділилася викладач Міжнародного центру мовної сертифікації Олена Морозова: «Не дивлячись на те, що центр тільки нещодавно почав функціонувати, нам вже є чим похвалитися. У кожну картину, книжку, інший предмет у цьому залі вкладено багато праці та сил. Мої учні-колеги виявляють великий ентузіазм у процесі навчання: ініціюють розмовні клуби йінші заходи, пов’язані з різноманітними сучасними тенденціями розвитку англійської мови».

Завершив церемонію відкриття Семен Нємчонок, який навів цитату французького мислителя «У житті потрібно зробити справу, яка тебе переживе». На його думку, заснування цього центру і є та сама справа.

Наприкінці заходу присутнім презентовано кімнату для занять і тестування.


Фотозвіт з заходу: