RSS FeedНовини

  • Поделиться в VK
  • Поделиться в Facebook
  • Поделиться в Google+
  • Поделиться в Twitter
  • Количество просмотров 1831

22 листопада 2018 року

Тиждень профорієнтації на кафедрі англійської філології (5.11.18 – 9.11.18)

Тиждень профорієнтації на кафедрі англійської філології (5.11.18 – 9.11.18)

Кафедра англійської філології провела серію заходів, спрямованих на працевлаштування випускників та професійну орієнтацію студентів 3 – 6 курсів.

Заходи включали зустрічі із роботодавцями та професійний майстер клас.

7.11.18 о 17.40 на факультет завітала директор мовної школи «Профессіонал» Ольга Віталіївна Олійник із презентацією робочих місць і порадами із працевлаштування зі спеціальності. На зустріч із Ольгою Віталіївною були запрошені студенти групи ЯА41 та усі бажаючі. Студенти взяли жваву участь у обговоренні методик викладання та організації педагогічної праці.

7.11.18 на факультет також завітала представниця HR відділу OOO«Парус-Авто» Юлія Дудка, та під час кураторської години поспілкувалась із студентами і розповіла про можливості працевлаштування в компанії та відкриті вакансії.

9.11.18 на факультеті відбувся майстер-клас, проведений випускниками факультету минулих років Максимом Олеговичем Бучеком, який працює старшим викладачем на мовних курсах GreenForest, та Олександрою Колєснік, що працює у мовній школі «Профессіонал».

Теми майстер-класа стосувались питань пошуку роботи за спеціальністю, і включали (у вигляді тез) таке:

1) Викладання (особливості викладання в державному вузі, школі іноземних мов, приватні уроки).

Можливості для розвитку: метод.школа і семінари / вебінари для викладачів в Hotspot-і, професійні організації та конференції в Україні TESOL і IATEFL, сертифікат CELTA вже в Харкові.

Плюси – можливість віддаленої роботи.

2) Міжнародний відділ у вузі і в будь-який інший організації - зустрічі з різними цікавими людьми, написання заявок на гранти, PR, робота з журналістами, написання прес-релізів, закордонні поїздки, організація заходів.

Можливості для розвитку – все українські підприємства зараз в пошуках співпраці з іноземними партнерами; для організації і розвитку такого співробітництва потрібні люди, які вільно володіють мовою і володіють навичками ефективної комунікації.

3) Переклад – письмовий і усний.

Художній переклад, робота з видавництвами і бюро перекладів, супровід конференцій. Плюси – можливість віддаленої роботи.

4) Увійти в IT.

Найлегший вхід – через саппорт і комьюніні-менеджмент, трохи складніше - техрайтінг. Ще складніше, але цікавіше - копірайтініг і контент-маркетинг.

Можливо, але потрібні дод.скілли: маркетинг (зокрема, емейл-маркетинг, СММ), бізнес-аналітика і менеджмент проектів.

Майстер клас викликав чималий інтерес у студентів 4 та 5 курсів, які взяли участь у обговоренні, ставили питання та активно сприйняли практичні поради щодо працевлаштування зі своєї спеціальності від успішних фахівців високого класу, якими пишається факультет!


Фотозвіт з заходу: