RSS FeedНовини

  • Поделиться в VK
  • Поделиться в Facebook
  • Поделиться в Google+
  • Поделиться в Twitter
  • Количество просмотров 1812

21 січня 2019 року

Представники факультету відвідали міжнародну конференцію «EU TRANSLATED»

Представники факультету відвідали міжнародну конференцію «EU TRANSLATED»

Конференція стосувалася роботи з перекладу юридичних документів в рамках Асоціації України з ЄС

Працівники кафедри перекладознавства імені Миколи Лукаша, а саме доцент Ковальчук Н. М. та викладач Кайсіна Д. М., та студенти 4 курсу англійського відділення відвідали міжнародну конференцію «EU TRANSLATED: towards better quality legal translations for better implementation of the EU-Ukraine Association Agreement», яка відбулась 16-17 січня на базі Інституту філології Київського національного університету імені Тараса Шевченка.

Оскільки конференція торкається надзвичайно актуального питання роботи з перекладу юридичних документів в рамках Асоціації України з ЄС, програма конференція була розподілена та згрупована за принципо важливими аспектами цього питання, як-то фахові знання перекладача та кваліфікаційні вимоги до нього, робота з термінологією, використання сучасних технічних засобів для здійснення перекладу, контроль якості перекладу тощо. Хоча робота конференції була виключно англійською мовою, окрема секція була присвячена сучасним викликам української мови та проводилася саме українською мовою. Багато іноземних експертів разом з вітчизняними фахівцями у перекладі поділилися своїми поглядами, побоювання та побажаннями стосовно розвитку галузі юридичного перекладу саме в напрямку уможливлення відповідання європейським стандартам роботи з юридичними документами.

Поза рамками конференції працівники кафедри перекладознавства імені Миколи Лукаша взяли участь в роботі круглого столу, організованого виключно для представників вищів та присвяченого переспективам навчання студентів юридичному перекладу в галузі зближення з ЄС з особливим акцентом на використанні систем автоматизованого перекладу.


Фотозвіт з заходу: