RSS FeedНовини

  • Поделиться в VK
  • Поделиться в Facebook
  • Поделиться в Google+
  • Поделиться в Twitter
  • Количество просмотров 951

9 лютого 2020 року

Довгоочікувана ХІХ наукова конференція з міжнародною участю“Каразінські читання: Людина. Мова. Комунікація”!

Довгоочікувана ХІХ наукова конференція з міжнародною участю“Каразінські читання: Людина. Мова. Комунікація”!

Щиро дякуємо всім учасникам та бажаємо подальших наукових звершень!

У межах заходів факультету іноземних мов з популяризації спеціальності Філологія а також з нагоди святкування 215-ї річниці заснування Каразінського університету 7 лютого 2020 року пройшла ХІХ наукова конференція з міжнародною участю“Каразінські читання: Людина. Мова. Комунікація”.

111 учасників з 5 країн (Україна, Китай, Німеччина, Франція, Нова Зеландія) представляють 21 заклад вищої освіти та інші освітянські організації.

Пленарне засідання відкрив проректор університету, канд.хім.наук, доц. Пантелеймонов А.В., підкресливши основну думку заходу – невід’ємність чинника людини для мовної комунікації та освіти.

Доповіді пленарного засідання торкалися ключових питань ключових стратегій мас-медіа (проф. Жаботинська С.А., Черкаси, та проф Чабан Н., Крайстчерч, Нова Зеландія), історії та перспектив еколінгвістики (проф. Морозова О.І.), лінгвокреативності (проф. Самохіна В.О.), лінгвопрагматики (проф. Безугла Л.Р.), міжкультурної комунікації (доц. Чхетіані Т.Д., Київ).

Робота секцій здійснюватиметься за наступними загальними напрямками: Мова в екологічному вимірі. Еколінгвістика; Параметри, стратегії і тактики дискурсу. Прагматика дискурсу; Концепт та його дискурсивна репрезентація; Перекладознавство; Текст і жанр; Сучасні підходи до викладання іноземної мови. Професійна підготовка майбутніх філологів і перекладачів. Навчання іноземної мови в немовних ЗВО.

Паралельно із секціями працювати майстер-класи визнаних в Україні фахівців з методики та дидактики доц. Сотникової С.І. (Цифрові медіа на заняттях з іноземної мови) та проф. Черноватого Л.М. (Навчання галузевого перекладу).

За результатами роботи ХІХ наукової конференції “Каразінські читання: Людина. Мова. Комунікація” видано програму та збірник тез доповідей.


Фотозвіт з заходу: