RSS FeedНовини

  • Поделиться в VK
  • Поделиться в Facebook
  • Поделиться в Google+
  • Поделиться в Twitter
  • Количество просмотров 256

24 квітня 2023 року

Відбулася зустріч із перекладачем та координатором бюро перекладів «Домніка» Олегом Тулуповим в межах «Karazin Career Week»!

Відбулася зустріч із перекладачем та координатором бюро перекладів «Домніка» Олегом Тулуповим в межах «Karazin Career Week»!

18 квітня 2023 року на факультеті іноземних мов Каразінського університету відбулася онлайн-зустріч «Перекладач та перекладацька агенція: теоретичні та практичні аспекти співробітництва», організатором якої була кафедра перекладознавства імені Миколи Лукаша.

На заході студенти познайомились з низкою питань роботи агентств перекладів та їх співпраці зі штатними, позаштатними перекладачами та фрілансерами. Тулупов Олег Володимирович, перекладач та координатор бюро перекладів «Домніка», надав узагальнену інформацію про ринок перекладів в Україні та за її межами та висловив своє бачення перспектив перекладацької професії в умовах розвитку інформаційних технологій, машинного перекладу та штучного інтелекту.

Доповідач поділився своїм досвідом, щодо знань, навичок та вмінь, які необхідні для працевлаштування до перекладацької агенції, та який інструментарій бажано мати професійному перекладачу. Було проведено обговорення можливостей професійного та кар'єрного росту перекладача. Присутні почули також поради щодо пошуку вакансій на ринку праці та деякі моменти психологічного настрою для перекладацької роботи.

Повне відео зустрічі можна подивитися за посиланням.