RSS FeedНовини

  • Поделиться в VK
  • Поделиться в Facebook
  • Поделиться в Google+
  • Поделиться в Twitter
  • Количество просмотров 193

8 травня 2023 року

Відбулася друга лекція доцента кафедри перекладознавства імені Миколи Лукаша Камілли ВОРОНІНОЇ в рамках стажування в Болонському університеті.

Відбулася друга лекція доцента кафедри перекладознавства імені Миколи Лукаша Камілли ВОРОНІНОЇ в рамках стажування в Болонському університеті.

Відкриті лекції організує Інститут перспективних досліджень (Institute of Advanced Studies of the Alma Mater Studiorum - University of Bologna), метою якого є розповсюдження наукового знання серед широкого кола слухачів. Тож, на будь-яку лекцію можуть завітати представники абсолютно різних галузей знать, необов’язково суміжних.

Камілла Владиславівна Вороніна ділиться своїми враженнями від заходу: Моя лекція за темою Interpreting Joyce була присвячена особливостям тлумачення найскладнішого роману XX ст. Улісс, написаного видатним ірландським письменником Дж.Джойсом на початку минулого століття. У лекції здійснила спробу схарактеризувати особливості індивідуального стилю автора, пояснити, що саме робить роман найскладнішим та водночас найпривабливішим для дослідників та перекладачів, після чого зосередила увагу на особливостях перекладацького відтворення вигаданих авторських одиниць українською мовою.

Лекція викликала зацікавленість гостей, серед яких були представники керівництва університету, викладачі, запрошені професори, студенти-магістри та здобувачі ступеню PhD Болонського університету. Складність теми лекції привернула увагу не тільки фахівців у галузі лінгвістики, літературознавства та перекладознавства, а й психології, археології та, навіть, астрофізики. Зацікавленість присутніх та їх активна участь в обговоренні свідчать, що творчість Дж. Джойса вже більше ста років знаходить прихильників далеко поза межами Ірландії. Після лекції відбулося обговорення та відповіді на питання. Лекція відбувалася у змішаному форматі: очному та онлайн.

Дозвольте вже вкотре подякувати Інституту перспективних досліджень за можливість поділитися результатами моїх досліджень та чудову організацію цього заходу!