RSS FeedНовини

  • Поделиться в VK
  • Поделиться в Facebook
  • Поделиться в Google+
  • Поделиться в Twitter
  • Количество просмотров 151

15 вересня 2023 року

Чергове підвищення кваліфікації викладачів кафедри перекладознавства імені Миколи Лукаша!

Чергове підвищення кваліфікації викладачів кафедри перекладознавства імені Миколи Лукаша!

3-8 вересня цього року доцентка кафедри перекладознавства імені Миколи Лукаша, к.ф.н. Антоніна Івахненко брала участь у Літній школі, організованій Сіті Колледж, Університет Йорка, у місті Салоніки, Греція. Школа була присвячена розвитку навичок студентів у проведенні наукових досліджень та питанню забезпечення дотримання прав людини.

Більшість занять були організовані у вигляді семінарів, стимулюючи учасників та учасниць спілкуватися англійською мовою, коментувати, висловлювати своє ставлення до проблеми та шукати способів її вирішення.

Так, наприклад, на заняттях із Академічної доброчесностіми розбирали дуже цікавий кейс, де окрім зазначеного питання ставали й інші: в який спосіб можна допомогти подрузі та водночас не порушити правила доброчесності? Чи не забагато обов’язків ми беремо сьогодні на себе, адже доба містить лише 24 години? За яких умов можна використовувати штучний інтелект під час виконання творчих завдань?..

Ми більше дізналися про можливості, які надають програми у рамках Horizon Europe; про «фішки» у складанні анотації для статті; про специфіку роботи комісій із етики; про особливості захисту прав людини під час кризи й війни та багато іншого.

У другій половині дня на нас чекала культурно-розважальна програма: оглядова екскурсія містом, візит до археологічного музею, відвідування місцевих пляжів і, звісно, колоритних таверн.

Дякую ХНУ ім. В.Н. Каразіна, Університету Йорка та City College за чудову можливість дізнатися щось нове та відволіктися від складної ситуації вдома, а іншим учасникам – за командний дух та ентузіазм!

Антоніна Івахненко,

доцент кафедри перекладознавства імені Миколи Лукаша