RSS FeedНовини

  • Поделиться в VK
  • Поделиться в Facebook
  • Поделиться в Google+
  • Поделиться в Twitter
  • Количество просмотров 1234

14 березня 2014 року

Лекція доктора Якуба Форст-Баттальї

Лекція доктора Якуба Форст-Баттальї

Лекція з австрійської літератури 19 та 20 столітть у їх соціально-політичному та історичному контексті.


13 березня 2014 року на факультеті іноземних мов відбулася зустріч директора Австрійського культурного форуму в Києві д-ра Якуба Форст-Баттальї зі студентами, викладачами факультету та всіма бажаючими. В межах зустрічі пан Форст-Батталья провів гостьову лекцію «Die Literatur Österreichs im 19. Und 20. Jahrhundert in ihrem gesellschaftspolitischen und historischen Umfeld» («Література Австрії XIX та ХХ ст. у суспільно-політичному та історичному контексті»).

Д-р Форст-Батталья є фахівцем з історії, славістики та філософії. Після закінчення Віденського університету він захистив докторат в Інституті східноєвропейської історії, працював в Інституті славістики Віденського університету. Був учасником багатьох наукових проектів Віденського університету, Австрійської академії наук, автором культурно-історичного туристичного довідника для подорожуючих Польщею та Угорщиною, автор монографії «Польський Відень». Працював над виданнями чисельних наукових публікацій, часописів до історії центральної і східної Європи, брав участь у програмах Австрійського радіо та телебачення. З 2011 року очолює Австрійський культурний форум в Україні.

У своїй лекції на факультеті іноземних мов д-р Форст-Батталья торкнувся питань специфіки розвитку літературних течій в умовах Австро-Угорської монархії, революцій та світових війн, формування художнього світу митців. Особливу увагу науковець приділив особистостям австрійських письменників, чиє життя та творчість пов’язані з Україною, зокрема Пауля Целлана (Чернівці) та Юри Зойфера (Харків).

Пан Форст-Батталья відповів на численні запитання аудиторії стосовно креолізованих форм літературного мистецтва, сучасних літературних зв’язків Австрії та України, реакції австрійської інтелігенції на події сьогодення.


Фотозвіт з заходу: