RSS FeedНовини

  • Поделиться в VK
  • Поделиться в Facebook
  • Поделиться в Google+
  • Поделиться в Twitter
  • Количество просмотров 1317

1 квітня 2015 року

Вивчаємо сучасну літературу зарубіжних країн у театрі

Вивчаємо сучасну літературу зарубіжних країн у театрі

Студенти факультету відвідали виставу Клода Манье «Блез» у межах спецкурсу професора Світлани Костянтинівни Криворучко.


Ніч. Вулиця. Ліхтар… Аптека? Аж ніяк. Скоріше, театр Шевченко та славнозвісна вистава Клода Манье «Блез», на яку ходили студенти четвертого та п’ятого курсів французького відділення факультету іноземних мов.

Ви втомилися від буденності життя? Воно вам здається настільки одноманітним, що далі вже нікуди? Хочеться маленьких приємних несподіванок? Вихід знайдено! Лише на факультеті іноземних мов, саме у межах спецкурсу «Сучасна література зарубіжних країн межі ХХ–ХХІ ст.» доктора філологічних наук, професора, завідуючої кафедрою романської філології та перекладу Світлани Костянтинівни Криворучко можливо не лише вивчити щось нове, а й отримати неабияке задоволення. На якому іншому факультеті можна було б з такою легкістю переплести навчання та дозвілля, подивитися цікаву виставу та ще й використати це у навчанні?

А тепер декілька слів про власне виставу. Вона з легкістю підкорить серце кожного — не залишила байдужими і нас. Кожен актор вклав у свою роль частинку себе; милі декорації, музичний супровід ZAZ та незабутній французький колорит — все це створювало атмосферу, яку так хотів відтворити Клод Маньє. Дуже хотілося б розповісти про гру кожного актора, але краще побачити на власні очі — задоволення гарантоване! Що ж робить виставу такою своєрідною? Два магічних слова – театр абсурду. Гостросюжетна комедія на 2 дії була місцями справді гострою, а абсурдність ситуації, парадокс надавали їй неповторного присмаку. Чи варто дивитися цей спектакль? Авжеж! Але одразу маленьке попередження для раціоналістів та шукачів смислу — він глибоко завуальований. Неймовірна історія кохання, такого бажаного та щирого, постане перед вашими очима у найяскравіших барвах. Все, що потрібно від глядача — жага пригод та почуття гумору, а гарний настрій актори забезпечать. Отже, пристебніть паски безпеки, і вирушайте у цей новий світ!

П. С. Не намагайтеся відтворити побачене у житті.