RSS FeedНовини

  • Поделиться в VK
  • Поделиться в Facebook
  • Поделиться в Google+
  • Поделиться в Twitter
  • Количество просмотров 1294

3 липня 2015 року

Урочистий випуск–2015

Урочистий випуск–2015

Вітаємо вихованців факультету! Зичимо реалізації свого величезного потенціалу!


У Каразінському університеті відбувся традиційний урочистий випуск студентів, що завжди символізує початок нового етапу життя.

За традицією святкування розпочалося урочистою ходою від центрального корпусу університету до Харківського національного академічного театру опери та балету імені М. В. Лисенка, що супроводжувалая грою університетського духового оркестру. Одягнені у мантії та конфедератки випускники та викладачів на чолі з проректорами та деканами пройшли парком імені Т. Г. Шевченка, де символічно вшанували квітами Кобзарю.

У театрі випускників привітали ректор університету, академік Віль Бакіров, перший заступник директора Департаменту науки і освіти обласної державної адміністрації Олександр Труш, Генеральний консул Республіки Польща у Харкові Станіслав Лукасік, голова правління Харківської обласної організації Національної спілки художників України, член Наглядової ради університету, народний художник України Віктор Ковтун, професор кафедри української мови філологічного факультету, автор слів університетського гімну Володимир Калашник.

У своєму вітальному слові В. С. Бакіров зауважив: «Сьогодні ви, випускники 2015 року, приєднуєтеся до плеяди видатних, яскравих випускників Каразінського університету, серед яких нобелівські лауреати, відомі діячі науки та культури. Їх імена увічнені в географічних назвах, назвах космічних об’єктів, рослин і мінералів, законів і формул. Ви продовжуєте багатовікову естафету торжества інтелекту, духовності і високої творчості. Протягом п’яти років ми робили все, щоб навчити вас майбутнім професіям, інноваційному мисленню, самостійному продукуванню нових знань, моделей професійної діяльності у нестандартних ситуаціях постіндустріальної доби».

Олександр Труш привітав (PDF, 148 Kb) випускниківвід імені голови Харківської обласної державної адміністрації. А від імені професорсько-викладацького складу університету з віршованими привітаннями (PDF, 133 Kb) до вихованців звернувся Володимир Калашник, побажавши їм сміливості у прийнятті важливих життєвих рішень і відстоюванні власної громадянської позиції.

Зі словами вдячності університету та привітаннями від імені всіх випускників виступила вихованка факультету іноземних мов Світлана Тарасова: «Ось і закінчилися прекрасні студентські роки, з одного боку, це радісна подія, а з іншого – ми, усі випускники, вже сумуємо за університетом, лекціями, іспитами, веселими парами... Навчання в університеті завжди буде найкращою сторінкою нашого життя. Університет – це не будівля та лекційні приміщення, а перш за все, це люди – викладачі та ми, студенти. Наші викладачі були нашими найкращими, по-справжньому університетськими вчителями і сподвижниками. Вони завжди нас розуміли, допомагали нам доброю порадою. Їхня відданість університетській справі захоплювала нас. Звичайно, ми всі також дуже вдячні нашим батькам за підтримку та розуміння. Наші батьки – це наша підтримка у всіх наших справах, починаннях та почуттях! Попереду в кожного з нас величезне життя, на нас чекає багато звершень. Сьогодні для нас розпочинається новий етап життя, але ми будемо з гордістю нести звання випускника університету через усе життя! Слава Альма Матер! Слава університету!».

Під час заходу випускниці факультету іноземних мов, голові правління Наукового товариства студентів, аспірантів, докторантів і молодих учених університету, неодноразовій переможниці студентських олімпіад та конкурсів Світлані Тарасовій вручено подяку голови Харківської обласної державної адміністрації за відмінне навчання, активну участь у громадському, науковому й творчому житті Харківщини та з нагоди випуску студентів Харківського національного університету імені В. Н. Каразіна. Як кращу випускницю факультету, Світлану також нагороджено пам’ятною університетською медаллю із надписом "Ingenio et Moribus" (у перекладі з латинської: «Таланту і доброзвичайності»).

За особистий внесок в організацію життя студентства університету, активну творчу діяльність протягом років навчання та здобуті авторитет і повагу випускника факультету іноземних мов, голову Студентської ради університету Андрія Лавреновича нагорождено грамотою Харківського національного університету імені В. Н. Каразіна.

Завершилися урочистості святковим концертом за участю творчих колективів університету — ансамблю танцю «Сонцеворот», Академічного студентського хору та вокального гурту «Універ», а також студентів і випускників.

Вітаємо наших випускників, зичимо реалізації свого величезного потенціалу, втілення в життя заповітних мрій!


Фотозвіт з заходу: