RSS FeedНовини

  • Поделиться в VK
  • Поделиться в Facebook
  • Поделиться в Google+
  • Поделиться в Twitter
  • Количество просмотров 950

15 листопада 2016 року

Лекція «Образи Данте в творчості митців різних епох»

Лекція «Образи Данте в творчості митців різних епох»

Доповідач — професор італійської лінгвістики Університету імені Габріеле д’Аннунціо Антоніо Сорелла.


У Каразінському університеті з ініціативи Українсько-Італійського академічного центру, кафедри романської філології та перекладу факультету іноземних мов відбулася лекція «Образи Данте в творчості митців різних епох».

Доповідачем виступив професор італійської лінгвістики Університету імені Габріеле д’Аннунціо міст К’єті та Пескара (Італія), автор понад 70 статей у галузі лінгвістики Антоніо Сорелла. Передмовою до виступу стала новина про те, що Університет імені Габріеле д’Аннунціо міст К’єті та Пескара (Італія) та Каразінський університет розробили договір про співробітництво, що наразі перебуває на стадії узгодження і підписання.

Також Антоніо Сорелла зауважив, що багато викладачів і студентів університету, що він представляє, з ентузіазмом ставляться до перспективи стажування за освітніми програмами Каразінського університету.

У ході заходу доповідач ознайомив присутніх з образом Данте у творах мистецтва світових майстрів, продемонстрував портрети авторства Рафаеля, Мікеланджело Буонарроті, наголосивши також на тому, що достовірних джерел інформації щодо їх зовнішнього вигляду не збереглось. Антоніо Сорелла детально проаналізував мистецьке бачення образу відомого італійця.

Також були представлені картини маловідомих італійських художників, що ілюстрували епізоди з творчого надбання Данте та факти його біографії. Професор приділив особливу увагу образу коханої Данте, Беатріче. Мікеланджело Буонарроті, поціновувач творчості Данте, зобразив Беатріче в образі янгола на одній із своїх фресок; а Росетті продемонстрував індивідуальне бачення, що надихає митців і сьогодні.

Лектор акцентував, що поета, який за життя зазнав вигнання з рідного міста, сьогодні вшановує не тільки Італія, але й увесь світ. Зокрема у Флоренції функціонує дім-музей Данте, де зберігаються рукописи, предмети одягу, репродукції картин пензля відомих художників, та документи, що допомагають краще зрозуміти життя поета у Флоренції і час, в який він жив.

Матеріал з univer.kharkov.ua


Фотозвіт з заходу: