RSS FeedНовини

  • Поделиться в VK
  • Поделиться в Facebook
  • Поделиться в Google+
  • Поделиться в Twitter
  • Количество просмотров 1757

5 лютого 2017 року

Конференція «Каразінські читання: Людина. Мова. Комунікація»

Конференція «Каразінські читання: Людина. Мова. Комунікація»

Науковий захід з міжнародною участю з проблем мовної репрезентації, комунікації та методики викладання


3 лютого 2017 року на факультеті іноземних мов відбулася ХVІ Наукова конференція з міжнародною участю «Каразінські читання: Людина. Мова. Комунікація».

Конференцію урочисто відкрили декан факультету іноземних мов, доктор педагогічних наук, професор Валентина Григорівна Пасинок та заступник декана з наукової роботи, кандидат філологічних наук, доцент Наталія Анатоліївна Оніщенко.

На пленарному засіданні пролунали наукові доповіді провідних науковців факультету, які висвітлили актуальні питання когнітивістики, німецького та українського діалогічного дискурсів, комунікативних досліджень, професійної підготовки філологів тощо.

Подальша робота конференції проходила в рамках 8 наукових секцій за такими напрямками: англійська мова в сучасному комунікативному просторі, мовні універсалії; еколінгвістика, перекладознавство, лінгвокомпаративістика, етнолінгвістика; концепт та його мовна репрезентація; параметри і прагматика, стратегії і тактики дискурсу; дискурс і текст; сучасні підходи до викладання іноземної мови; професійна підготовка майбутніх філологів і перекладачів, навчання іноземної мови в немовних вищих навчальних закладах.

Робота конференції продовжилася майстер-класом англійською мовою від лектора Німецької академічної служби обмінів (Deutscher Akademischer Austausch Dienst) Седрік Райхель, який поділився досвідом академічного письма та практичними рекомендаціями щодо написання мотиваційних листів та підготовки заяв на отримання грантів.

За результатами роботи ХVІ Міжнародної наукової конференції видано збірник тез доповідей (3,34 Mb)

Програма конференції (1,02 Mb)


Фотозвіт з заходу: